Traditiile satului banatean din clisura Dunarii.

Berzasca a fost gazda celei de-a treia ediții a festivalului ce-și propune păstrarea obiceiurilor și tradițiilor celor opt etnii din Clisura Dunării, eveniment denumit „Hora Etniilor”.

Elevii a șase școli gimnaziale din Clisura Dunării, Berzasca, Svinița, Sichevița, Coronini, Pojejena și Moldova Nouă, alături de Asociația Tommyland M9 și cu sprijinul Şcolii Gimnaziale Berzasca, s-au întrunit în comună la cea de-a treia ediție a festivalului pentru păstrarea obiceiurilor și a tradițiilor. Evenimentul a fost posibil cu sprijinul Centrului Judeţean Pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin și al Primăriei Berzasca. Festivalul își propune păstrarea obiceiurilor și a tradițiilor, ținând cont că în zona Clisurii Dunării conviețuiesc opt etnii diferite. Oaspeții au fost primiți la Școala Gimnazială din Berzasca, acolo unde elevii și cadrele didactice au vizitat și etno-sala, pregătită de cei mici, urarea de bun venit fiind adresată de către primarul din Berzasca și de directoarea școlii. Într-o altă sală au fost degustate specialitățile culinare tradiționale, pregătite atât de localnici, cât și de formațiile participante.

10 / 20
 
 

„Publicul a fost încântat și foarte cald în privința aplauzelor, fapt demonstrat și de hora mare a participanților, împreună cu publicul prezent. A fost foarte frumos și educativ în același timp și sperăm ca festivalul să ajungă la cât mai multe ediții, astfel să putem promova și păstra vechile obiceiuri ale satului bănățean de pe Clisura Dunării”, a declarat pentru Express de Banat profesorul Tomislav Popovici, președintele Asociației Tommyland M9

 

Sursa

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *