CINCI LOCURI MINUNATE DIN ROMANIA

Munţii, lacurile, cascadele şi formaţiunile naturale unice din ţara noastră sunt destinaţiile spre care să te îndrepţi în următoarea ta vacanţă în ţară. Lasă-te fermecat de frumuseţea naturii din ţară noastră şi vino să descoperi alături de noi cele mai importante atracţii turistice naturale din România, pe care poţi să le vizitezi indiferent de sezon.

Cascada Bigăr

Cascada Bigăr şi punctul de trecere al Paralelei 45 prin România, localizate pe teritoriul administrativ al comunei Bozovici, în judeţul Caraş-Severin, sunt marcate pe Valea Minişului drept locul perfect pentru un mic popas. Aici te întâmpină una dintre cele mai frumoase cascade din ţara noastră, cu o apă limpede, rece şi perfect albastră. Cascada Bigăr a devenit un punct turistic deosebit de important în ultimii ani, asta după ce a fost menţionată în topurile internaţionale ale celor mai frumoase cascade din lume. Aşadar, este un obiectiv turistic din România pe care nu ai voie să-l ratezi!

Delta Dunării

Delta Dunării este cea mai bine conservată rezervaţie de acest tip din Europa şi se află, în mare parte, în Dobrogea. Recunoscută ca parc naţional şi ca rezervaţie a biosferei, Delta Dunării atrage turiştii români şi străini dornici să descopere natura neatinsă de activitatea umană, să se relaxeze în plimbări cu barca şi să admire plante, animale şi păsări specifice numai acestei zone unice. Satele pescăreşti aflate în Delta Dunării sunt ideale pentru o vacanţă întreagă petrecută aici, într-una dintre cele mai frumoase şi mai liniştite zone naturale din România.

Maramureş

Maramureşul este singurul loc din România care a reuşit să-şi păstreze farmecul tradiţional şi, prin acesta, să atragă o sumedenie de turişti români şi străini. Zona este preferată în special pentru sărbătorile de iarnă, când operatorii turistici se întrec în crearea unor momente autentic româneşti. Şi în restul anului vizitatorii sunt atraşi aici de monumente unice ale naturii, de pajişti verzi şi de rezervaţii naturale montane perfecte pentru drumeţii. La acestea se adaugă bisericile din lemn, incluse pe lista de Patrimoniu Mondial UNESCO, şi celebrul Cimitir Vesel de la Săpânţa pe care trebuie să le vezi măcar o dată în viaţă.

Vârful Păpuşa

Vârful Păpuşa este unul dintre cele mai spectaculoase puncte ale Masivului Parâng, având o altitudine de 2.135 m. Accesul se face pe una dintre cele mai înalte şi mai frumoase şosele din România: Transalpina! Începând de la acest drum şi până în vârful masivului, peisajul natural este unul care îţi taie răsuflarea şi care te va fermeca la fiecare pas. Vârful culminează într-un platou larg, ce oferă unele dintre cele mai spectaculoase privelişti din ţara noastră, indiferent de sezonul în care optezi pentru o drumeţie montană.

Vulcanii noroioşi

Vulcanii noroioşi se află în aria protejată din apropierea comunei Berca, judeţul Buzău. Formaţiunile apărute aici au fost create de gazele naturale, ce au ieşit la suprafaţă trecând printr-un sol argilos, astfel încât întreaga zonă pare pavată cu cratere de mai mici sau de mai mari dimensiuni. Solul noroios dă impresia unui peisaj extraterestru, pe alocuri umed, acolo unde gazele sunt încă active. Vegetaţia este de asemenea deosebită, doar puţine specii de plante putând creşte într-un astfel de mediu. Zona vulcanilor este frecventată de numeroşi curioşi care vor să descopere unul dintre cele mai ciudate obiective turistice din România.

Sursa: www.ghiduri-turistice.info

SURSA

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *